A 2017-es év színe: lombzöld

/A 2017-es év színe: lombzöld

A zöld szín üzenete

 

Megújulás, helyreállítás és megújuló energia – ezek a gondolatok állnak a Pantone Intézet 2017-es évre választott színe, a lombzöld (15-0343 Greenery) mögött. Ez a friss, sárgászöld árnyalat felidézi a tavasz első napjait, amikor legszívesebben kirohannánk a természetbe, hogy egy mély szippantással mi is új erőre kapjunk. A Pantone Intézet az év színe választással mindig a mélyebb társadalmi változásokra reflektál, beépítve azt a design világába, a lakberendezéstől a ruhatervezésig.

Pantone 2017

A tudatosság az év egyik fő társadalmi trendje, ehhez szorosan kapcsolódik az egyszerűség (egyszerűsítés) utáni vágy. Egyre többen keresik a kézműves termékeket, a természeti erőforrások újrahasznosítását, az organikus élelmiszereket, a természethez (és a természetes szépséghez) való visszatérést. Nézd csak meg az Instagram fotókat: kiszakadás a modern társadalomból, a szabadtér felfedezése. A trend része a környezet védelme is.

 

Így használjuk a lombzöld színt a grafikában

 

Idén könnyű dolguk lesz a grafikusoknak, mert egyfelől a lombzöld egy semlegesen ragyogó, tiszta és friss árnyalat, mely a legtöbb színnel harmonizál, másrészt pozitív üzenetet hordoz: elhivatottságot és életerőt. Ugyanúgy megállja a helyét háttérszínként, mint hangsúlyos elemként.

 

Bánj vele nagyvonalúan!

Használd bátran ezt a vidám és vonzó színt akár háttér mintázatként, vagy színátmenetként, akár fotókon, melyek bőven tartalmaznak zöldet. A feliratokat – árnyalattól függően – legjobb, ha fehérre vagy feketére állítod.

Gondolj rá az arculat kialakításánál, használd a logótervezésben is.

 

Használd kiemelésre!

Ez a ragyogó árnyalat kiemeli a gombokat a háttérből (sötét és világos háttérből egyaránt), és cselekvésre ösztönöz. Gondolj például egy bevásárlókosárra, mely sikeresen navigál a pénztár felé egy online shopban.

Használata újszerű a megszokott (agyonhasznált) sárgák és pirosak mellett, így érdekes megoldás lehet egy minimalista, fekete-fehér koncepcióban. De jól működik monoton színpaletta esetén és kiegészítő színek párjaként is.

 

Árnyald!

Mielőtt beleragadnál a problémába, hogy hogyan használd pontosan ezt a színárnyalatot, állj meg egy pillanatra. Ugyanis a legjobb dolog a trendekben az inspiráció. Azaz nyugodtan alakítsd azt a saját igényeidhez, hogy igazán a Tiéd lehessen, legyen az a lombzöld kékesebb vagy sárgásabb árnyalata, a lényeg az alapötlet: az élet igenlése.

 

Egyesítsd a többi trenddel!

Szerencsére ez a szín hagyja érvényesülni a design többi elemét is, nem telepszik rá azokra. Jól illenek hozzá az animációk és illusztrációk, a színátmenetek és a túlméretezett betűk, és az egymásba áttűnő óriási képek. Megállja a helyét az uralkodó materiális design világában is.

 

Színkódok

Pantone: 15-0343

RGB: 136 R, 176 G, 75 B

CMYK: 51 C, 9 M, 88 Y, 0 K

HEX/HTML: 88B04B

 

Inspiráció:

http://www.awwwards.com/websites/green/

https://envato.com/blog/use-greenery-pantones-2017-color-year-next-creative-project/

 

Forrás:

http://www.pantone.com/color-of-the-year-2017?from=topNav

http://www.digitalartsonline.co.uk/news/graphic-design/pantone-colour-of-year-2017-is-green/

https://designshack.net/articles/graphics/greenery-pantone-color/

By | 2017-01-25T08:59:23+00:00 2017 január 25|Egyéb, Színek, Trend, weboldal|

Hagyj üzenetet

Weboldalamon a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használok.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek engem a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A honlap további használatával ezt és az adatkezelési szabályzatot jóváhagyod.

Close